PRAMUN XVI

V druhé polovině minulého týdne se naše gymnázium proměnilo v celosvětové ústředí Organizace spojených národů. GJN hostilo již šestnáctý (a také zatím největší) ročník mezinárodní konference PRAMUN, na které středoškoláci z celého světa simulují diplomatická jednání nejrůznějších těles a výborů OSN.

 

Čtyřicet studentů Gymnázia Jana Nerudy, z nichž se mnozí výrazně podíleli na organizaci a moderování celého čtyřdenního programu, při diplomatických jednáních doplnilo na 350 studentů z Albánie, Anglie, Bahrajnu, Egypta, Itálie, Německa, Spojených států, Španělska, Turecka či Walesu. Řešili společně nejpalčivější témata naší doby: od světových konfliktů přes boj se změnou klimatu až po genderovou (ne)rovnost.

 

Mimo nabitý debatní program se pro cizí studenty našel čas i na poznávání Prahy, workshop českých folklórních tanců nebo radovánky ve sněhu, který někteří z hostů viděli prvně v životě. U toho všeho studenti i profesoři našeho gymnázia samozřejmě také nadšeně asistovali.

Foto/video: https://youtu.be/dogRQTqA3bY Více o konferenci najdete na stránkách www.pramun.com. Fotky Terezy Vackové najdete zde: https://eu.zonerama.com/Rezifoto/Album/10976446#check-duplicates