Podpořme obrazovou knihu Rosarie V. Mlčkové z 1.A

Chcete podpořit obrazovou knížku ohrožených druhů, kterou od svých deseti let kreslí Rosarie V. Mlčková z 1.A? Máte šanci na hit-hitu. https://www.hithit.com/cs/project/11022/pomozte-vydat-autorskou-knihu-ohrozeni-male-umelkyne-rozarky

Jedná se o portréty ohrožených druhů zvířat celé planety, které Rozárka vytvářela během uplynulých tří let. Nyní je soubor 50 kreseb, maleb a grafik připraven k vydání v knižní podobě.

Kniha vychází v nakladatelství Dobrý důvod fotografa Antonína Bíny, v grafické úpravě renomovaného grafika Bohuslava Šíra. Bude se ručně vázat a tisknout v jeho ateliéru v iniciálním počtu 100 ks. Výtěžek z prodeje knihy, která je ovšem velmi nákladná a v kampani se prodává za velice výhodnou cenu, bychom rádi věnovali organizacím, které se starají o druhovou diverzitu a ochranu životního prostředí, jako je Rainforest Trust či Amazon Watch, ale také zastřešující Česká koalice pro ochranu biodiverzity.

Součástí knihy jsou také dopisy od takových osobností, jako je David Attenborough nebo Sylvia A. Earle či Peter Wohlleben, které Rozárka dostala v průběhu uplynulých let.