Pryč ze židle! Zaběhni pro 100000!

Milí přátelé Gymnázia Jana Nerudy a běhání,

zatím ještě nemůžeme společně do školy ani na kurzy nebo jiné školní akce, ale smíme sportovat a společným běháním třeba i přispět na dobrou věc. Společnost RunCzech v minulých dvaceti letech vždy v dubnu organizovala Juniorský maraton, který se kvůli omezením loni a letos nekonal. Jako „náhradu“ za maratonskou štafetu a zápolení školních týmů mezi sebou připravil RunCzech na období od 12. dubna do 25. června dlouhodobější soutěž škol s názvem Pryč ze židle.

Oproti Juniorskému maratonu, kde závodí žáci dané školy, se může zapojit každý – současný žák, absolvent, rodiče, učitelé, ale i kdokoli, kdo s vybranou školou nemá nic společného a rozhodne se pro ni běžet. Stačí se zaregistrovat a naběhané kilometry potom uvádět k vybrané škole použitím jejího kódu. Kód Pro Gymnázium Jana Nerudy je LBXURGRX9SGU

Soutěž nemá limity, můžeme běhat kdekoli, pomalu, rychle, různě často, různě dlouho – na rychlosti nezáleží, do celkového pořadí se počítají jen kilometry (pouze běh, ne chůze, ne kolo). A proč do toho jít, raději běžet? Vítězná škola dostane 100 000 Kč na vylepšení sportovního zázemí a o drobné ceny se bude soutěžit i v doprovodných motivačních soutěžích.

Běhání má na GJN svoje pevné místo, Juniorského maratonu i jiných běžeckých soutěží se účastníme tradičně a úspěšně. Komunita „Nerudných běžců“ je početná mezi současnými žáky a učiteli i mezi absolventy. Zveme Vás teď aspoň na dálku a symbolicky, přidejte se do týmu Nerudných běžců a pomozte nám naběhat co nejvíc kilometrů v této výzvě.

Podrobné informace o celé akci jsou zde: https://www.runczech.com/cs/akce/pryc-ze-zidle/index.shtml

Registrovat se dá přes tento odkaz: https://www.runczech.com/srv/www/qf/cs/ramjet/registration/guaranteedRegistrationSchool

Po zaregistrování je možné snadno nahrávat naběhané kilometry. Organizátoři přijímají soubory v různých formátech – buď z aplikací pro telefon nebo hodinky, nebo třeba jako screenshot. Výsledky se zaznamenávají do jednoduchého formuláře https://www.runczech.com/cs/akce/pryc-ze-zidle/nahravani-vysledku/index.shtml .

Odpovědi na časté otázky najdete zde: https://www.runczech.com/cs/akce/pryc-ze-zidle/casto-kladene-dotazy/index.shtml

Facebook Nerudných běžců: https://www.facebook.com/groups/215985755123330

Děkujeme a těšíme se na viděnou při běhání

Za Nerudné běžce Jaroslav Tomeš