Dokument ČT o projektu studentů GJN

Přinášíme odkaz na dokument České televize o projektu studentů bilingvní sekce nazvaného Uhlíková stopa (Empreinte carbone).

Začátkem listopadu se studenti 2. a 3. ročníku v rámci Semaine française – „Francouzského týdne“ rozdělili do několika ateliérů, kde po skupinkách pracovali na různých projektech. Na jednom z nich pracovala i skupinka vedená profesory Jindřichem Koubkem, Hanou Černou a Vendulou Štáfovou, kteří se společně se studenty zaměřili na výpočet uhlíkové stopy, kterou za sebou studenti gymnázia zanechávají.

Vyvrcholením snažení celého ateliéru pak byla účast na slavnostním předání cen v soutěži „La jeunesse pour l´environnement“ na Francouzském institutu v Praze, kde 15.11.2019 celý team studentů z ateliéru Empreinte carbone obdržel Zvláštní cenu poroty za video, které během tohoto týdne vytvořil tvůrčí team Karolíny Krokavcové, Anny Münzebergerové, Kláry Pelikánové a Agáty Chlebové.

V úplném závěru slavnostního předávání byly autorky videa vybrány k tomu, aby se zúčastnily velmi zajímavé, hodinu a půl dlouhé, komentované prohlídky Českého rozhlasu, během které prošly všechna studia, včetně newsroomu Radiožurnálu, zkusily si vysílat zprávy na Rádiu Wave, seznámily se s francouzským vysíláním Radio Prague a na závěr se projely paternosterem, který v budově Českého rozhlasu funguje již od roku 1929.